Advertentie

Draadloze apparatuur kan storing veroorzaken | Advertentie

Ga je draadloze apparatuur zoals babyfoons, bewakingscamera’s of smart home devices aanschaffen? Let er dan op dat de apparatuur voldoet aan de technische vereisten. Sommige draadloze apparatuur kan storing veroorzaken en kan zorgen dat bijvoorbeeld noodnummers tijdelijk niet of slecht te bereiken zijn.

Kijk bij de aanschaf daarom altijd of het apparaat voorzien is van een keurmerk. Het apparaat moet in elk geval voorzien zijn van een CE- of FCC-markering. Heeft het apparaat geen keurmerk? Dan is het gebruik in elk geval verboden. Het apparaat kan dan bovendien onveilig zijn in het gebruik.

Kijk vervolgens ook altijd goed naar het frequentiegebruik. Soms werken apparaten op een frequentie die in Caribisch Nederland storing veroorzaakt. Let er hierbij op, dat het gebruik van de frequentiebanden 868 – 873 MHz en 902 – 928 MHz niet is toegestaan.

Heeft u vragen of twijfelt u over gebruik van draadloze apparatuur? Neem dan contact op met Agentschap Telecom via BES@agentschaptelecom.nl of kijk op www.rijksdienstcn.com.

Deel dit artikel