Nieuws van Bonaire

Openbaar Lichaam geeft toestemming voor ‘tijdelijke prijsstijging’ lokale eieren

KRALENDIJK- Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) geeft wat zij omschrijft als een tijdelijke toestemming voor de verhoging van de prijzen van op Bonaire geproduceerde eieren. 

Het gaat om een prijsstijging van 75 cent per dozijn eieren. Een doos gaat vanaf heden 3 dollar en 53 cent kosten. De producenten op het eiland hadden al in april een prijsverhoging aangekondigd, door gestegen productiekosten. 

Het OLB zeg in een persbericht op maandag dat zij het belangrijk vindt dat lokale producenten kostendekkend kunnen blijven produceren. Tegelijkertijd wil zij zich er van vergewissen dat de door de producenten aangehaalde prijsstijgingen niet van tijdelijke aard zijn. 

Drie maanden

De tijdelijke toestemming voor de verhoging van de prijs geldt voor drie maanden. Na deze drie maanden wil het bestuurscollege de situatie nogmaals beoordelen. 

Deel dit artikel