Nieuws van Bonaire

Sportveld JICN officieel geopend

Met foto: Directeur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring, Monique Schippers (links), Directeur JICN, Wibo de Vries (midden) en Projectleider Ban pa Kambio, Aisheline Lacroes (rechts).
Foto: Directeur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring, Monique Schippers (links), Directeur JICN, Wibo de Vries (midden) en Projectleider Ban pa Kambio, Aisheline Lacroes (rechts).

KRALENDIJK – Het lang verwachtte sportveld van de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) is op donderdag 24 maart officieel geopend door Directeur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring, Monique Schippers.

Het nieuwe sportveld is nodig voor de uitbreiding van het dagprogramma van gedetineerden en speelt een belangrijke rol in het re-integratietraject waar JICN aan werkt. Het sportveld was eerder niet opgenomen in de bouwplannen van de nieuwe inrichting op Plantage Aruba en is daarom nu alsnog gebouwd.

Rocargo

Sport draagt bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid en is bij wet een recht van gedetineerden. Bovendien is sporten in groepsverband een goede manier voor gedetineerden om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dit maakt het een belangrijk onderdeel van het re-integratie proces, wat er op gericht is om gedetineerden zo goed mogelijk voor te bereiden op de terugkeer in de maatschappij wanneer de straf er op zit.

De opening van het sportveld maakt ook uitbreiding van het dagprogramma mogelijk, waarbij gedetineerden aan extra activiteiten kunnen deelnemen indien zij gewenst gedrag vertonen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo