Nieuws van Bonaire

DUO bezoekt opnieuw het Caribisch gebied  

DUO bezoekt opnieuw het Caribisch gebied

KRALENDIJK – In april brengt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een bezoek aan Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Aankomende studenten kunnen dan met hun vragen terecht bij een tijdelijk servicekantoor.

Daarnaast organiseert DUO ook voorlichtingsbijeenkomsten en biedt ter plekke hulp op maat bij betalingsproblemen. Het bezoek is een vervolg op het bezoek aan Aruba en Curaçao in november vorig jaar. Voor aankomende studenten op deze eilanden organiseert DUO ook een webinar. 

De voorlichtingsbijeenkomsten richten zich op studenten die in Nederland gaan studeren en hun ouders. Tijdens de bijeenkomsten horen ze alles over studiefinanciering en andere zaken die zij moeten regelen in Nederland.

Tijdelijk servicekantoor

Op de tijdelijke servicekantoren kunnen mensen langsgaan met al hun vragen over Nederlandse studiefinanciering en het terugbetalen van hun studieschuld. Voor een bezoek aan een servicekantoor is het niet nodig om een afspraak te maken. Oud-studenten moeten wel een legitimatiebewijs meenemen. En als zij verlaging van hun maandbedrag willen aanvragen, moeten zij ook een overzicht van hun inkomsten meenemen. Op die manier kan DUO deze doelgroep indien mogelijk meteen helpen.

Hulp op maat

DUO wil graag helpen voorkomen dat oud-studenten in financiële problemen komen. Daarom krijgen oud-studenten met een betalingsachterstand bij DUO een laatste kans om overdracht aan een incassobureau te voorkomen. Een deel van hen krijgt een uitnodiging van DUO om met een medewerker in gesprek te gaan om te komen tot een maatwerkoplossing.

Meer informatie

DUO is van 11-21 april op Bonaire, van 11-21 april op Sint Maarten, op 25 en 26 april op Sint Eustatius en op 28 en 29 april op Saba. Meer informatie over de locaties en de openingstijden van de tijdelijke servicekantoren en de tijden van de voorlichtingsbijeenkomsten is te vinden op duo.nl/bezoekantillen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo