Nieuws van Bonaire

Nieuw kunstproject op Bonaire: Trippin Tuna

KRALENDIJK – De enorme, ruim vier meter lange, roestvrijstalen Trippin Tuna komt in beweging en tot leven in de wateren van Bonaire als nieuw kunstproject. 

Hier zal de Tuna maanden onder water op verschillende plekken te vinden zijn. Zij zal daar één met de natuur worden. De Tuna zal na verloop van tijd haar ‘ijzeren’ gedaante verliezen, doordat de onderwaternatuur haar overneemt met sponsjesachtigen, manteldieren en koraalpoliepen. Passerende zwemmers, snorkelaars en duikers worden uitgedaagd de Tuna in beeld te brengen. 

In beeld brengen

Kunstenaar Fred Ros daagt hen uit om hun eigen ervaring in beeld te brengen, de Tuna te filmen en fotograferen zoals zij haar zien. Foto’s worden gedeeld op Instagram en Ros selecteert de mooiste voor de volgende stap, het volgende kunstwerk. Het kunstobject staat volgens de makers als symbool voor de kwetsbare mens en dito natuur. “Bij dit project ontdekken we al gauw dat de Trippin Tuna een diepere betekenis kan krijgen, zowel als beeldvorming als aandacht voor de neergang van de natuur, de rol en kwetsbaarheid van de mens.”

Deel dit artikel