Politiek & Bestuur

Bonaire laat alle coronamaatregelen los

KRALENDIJK – De coronamaatregelen op Bonaire kunnen worden losgelaten nu het aantal besmettingen laag blijft en er geen ziekenhuisopnames zijn. Dit werd donderdagmiddag bekend gemaakt door een duidelijk opgeluchte gezaghebber Edison Rijna.

“We kunnen constateren dat het virus zich niet meer op grote schaal verspreidt, daarom kunnen we vanaf morgen 4 maart alle maatregelen op het eiland los laten”.

De komende weken zullen ook de inreisregels worden versoepeld, maar hier is goedkeuring voor nodig uit Den Haag en dit heeft tijd nodig. Het gaat dus nu eerst over de nog geldende maatregelen op het eiland zoals de anderhalve meter maatregel en het mondkapje. Evenementen binnen en buiten zijn weer toegestaan zonder beperkingen.

Moeilijke tijd

“Het heeft ons veel tijd en offers gekost om op het punt te komen waarbij we de maatregelen los kunnen laten. Het was een moeilijke tijd met veel uitdagingen. Ik ben er trots op dat dit ons gelukt is en dat is dankzij jullie. Ik wil iedereen uit onze samenleving die daarbij geholpen heeft daarvoor bedanken uit de grond van mijn hart. Het is dankzij onze goede daden en ons handelen dat we op dit punt zijn gekomen.” aldus gezaghebber Rijna.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo