Nieuws van Bonaire

Quarantaineregels voor scholen veranderd

KRALENDIJK – Vanaf vandaag hoeven leerlingen en studenten tot 18 jaar niet meer in quarantaine als ze contact hebben gehad met iemand die besmet is met het coronavirus. Dat maakt de Afdeling Publieke Gezondheid (PG) bekend.

Reden hiervoor is dat er de laatste maanden veel besmettingen zijn geweest en veel kinderen daardoor thuis kwamen te zitten. Hierdoor was het voor de scholen erg lastig om onderwijs te geven. Bovendien erkent PG dat het ook niet goed voor de ontwikkeling en mentale gezondheid van kinderen is om hen lange tijd thuis te laten zitten.

Zelftest
Door de regels aan te passen, kunnen meer leerlingen naar school en klasgenoten ontmoeten. Wat ze wel moeten doen is: bij klachten thuisblijven en een zelftest doen. Is deze negatief, mogen ze naar school. Is deze positief, blijven ze thuis. De zelftesten worden binnenkort door scholen aan de leerlingen en studenten uitgedeeld. Kinderen kunnen ook naar de PG voor een PCR-test, maar dat is niet verplicht.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo