Nieuws van Bonaire

Beschilderde kliko’s langs de toeristenroute

Beschilderde kliko’s langs de toeristenroute

KRALENDIJK – Afgelopen vrijdag werden negen beschilderde kliko’s van de Sushi òf Dushi Kliko Challenge geplaatst langs Queens Highway, ook wel bekend als de toeristenroute. De Bonairiaanse gemeenschap en toeristen kunnen voortaan hun afval deponeren in deze kliko kunstwerken.

De Sushi òf Dushi Kliko Challenge is een project dat in oktober 2021 uitgevoerd werd om zowel jong als oud bewuster te maken over het belang van het zorgvuldig omgaan met de natuur. Kliko’s werden door studenten beschilderd onder begeleiding van lokale kunstenaars. Voor de mooist beschilderde kliko’s wonnen de participerende jongeren en MBO Bonaire een prijs. 

De plaatsing van de kliko’s langs de toeristenroute werd officieel ingeluid door Stacey Mac Donald, woordvoerder van het Wereld Natuur Fonds. Gedeputeerde James Kroon sprak de uitgenodigden bestaande uit vertegenwoordigers van partners en sponsoren ook toe. “Dit soort projecten zijn een voorbeeld voor Bonaire. Middels samenwerking zorgen we voor een mooie toekomst voor ons eiland.”, aldus gedeputeerde Kroon. 

Vervolgens werd de hoofdprijs van de Sushi òf Dushi Kliko Challenge door een vertegenwoordiger van Caribbean Homes overhandigd aan Lisette de Keijzer, de directeur van MBO Bonaire. De bijeenkomst werd afgesloten met een mini clean-up waar de gedeputeerde Kroon ook aan mee deed. 

Wereld Natuur Fonds

De Sushi òf Dushi Kliko Challenge was een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, Openbaar Lichaam Bonaire en Selibon N.V. in samenwerking met Tourism Corporation Bonaire, STINAPA en Fundashon Plataforma Kultural. Caribbean Homes was de hoofdsponsor van dit project, de schildermaterialen waren gesponsord door Krioyo Paints en andere prijzen waren gesponsord door Salty Tours Bonaire en Caribbe Watersport Bonaire. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo