Nieuws van Bonaire

Brandweer organiseert oefeningen op Bonaire

Brandweer organiseert oefeningen op Bonaire

KRALENDIJK- In de komende weken organiseert het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) meerdere oefeningen in verband met bijscholing. De bevelvoerders van de vestigingen op Saba, Sint-Eustatius en Bonaire oefenen hierbij verschillende scenario’s op meerdere locaties op Bonaire. 

De bijscholing voor de bevelvoerders is gericht op de kerntaken brandbestrijding, incidentbestrijding met betrekking tot gevaarlijk stoffen en technische hulpverlening bij bijvoorbeeld auto-ongevallen. Omdat er rekening moet worden gehouden met de bezetting op de drie vestigingen en de geldende corona maatregelen worden de trainingen georganiseerd in kleinere groepen verdeeld over drie periodes. De oefeningen vinden plaats van 17 januari tot en met 28 januari, 2 februari tot en met 15 februari en 21 februari tot en met 4 maart. 

Zichtbaar

In de aangegeven periode is het BKCN dus regelmatig zichtbaar op de straten van Bonaire. Om diverse scenario’s te goed te kunnen simuleren oefent het BKCN op meerdere locaties, waaronder oude politiepost in Rincon, op Bonaire International Airport (BIA) en in diverse (leegstaande) woningen. Bij een aantal van deze scenario’s kan rook zichtbaar zijn, het betreft bij deze oefeningen gesimuleerde rook.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo