Defensie

Marine onderschept ruim 4700 kilo cocaïne

Marine onderschept ruim 4700 kilo cocaïne

De Zr. Ms. Holland heeft onlangs meerdere drugsladingen onderschept. Ruim 4700 kilo cocaïne is in beslag genomen. Daarbij zijn zeventien verdachten aangehouden.

De Zr. Ms. Holland was betrokken bij vijf drugsvangsten tussen eind november en halverwege december. Zo leverde een achtervolging van een speedboot in november 1855 kilo cocaïne op en werden alle drie de opvarenden opgepakt. De speedboot werd tot stoppen gebracht door middel van waarschuwingsschoten.

Rocargo

Bij een van de acties in december moesten de buitenboordmotoren van een smokkelboot vanuit een helikopter kapot worden geschoten door een scherpschutter van de Nederlandse marine. De stopsignalen en waarschuwingsschoten werden genegeerd.

Alle verdachten en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.


Deel dit artikel