Geschiedenis

Oud versus nieuw: Art Hotel Bonaire

Foto: Archief Hubert Linkels
Het nieuwe Art Hotel Bonaire staat op de plek van de oude Cultimare Supermarket. Foto: ABC Online Media

Kralendijk- Het is een kleurige verschijning in de binnenstand van Kralendijk: het Art Hotel Bonaire. Vandaag een blikje terug naar eind jaren tachtig/begin jaren negentig van de vorige eeuw, toen het Centrumgebied op Bonaire volop in ontwikkeling was.

Het gebouw van het huidige Art Hotel, waarin onder andere ook de Jungle Concept Store en Star Tea gevestigd zijn, staat op de plek van de oude Cultimara Supermarket van voormalig politicus Ramoncito Booi. Cultimara draaide diverse jaren als klein zusje van de Henderson & Kralendijk Supermarket, op de plaats van het huidige Top Supermarket.

Toen Cultimara het grotere gebouw van de naastgelegen supermarket overnam, werd het oude gebouw van Cultimara -een vrij onogelijk gebouwtje, maar wel geheel voorzien van airconditioning- afgebroken voor de bouw van het huidige pand, dat in eerste instantie een discotheek kende op de eerste verdieping.

De foto geeft een beeld van de constructie van de bouw van het pand, dat iets later tot stand kwam dan de tegenover gelegen Louders Shoppig Mall, die werd gerealiseerd door collega-politicus Rudy Ellis, die eveneens behoorde tot de toenmalige Union Patriotiko Bonaire (UPB).

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo