Nieuws van Bonaire

Even geen bezoek voor bewoners Kas di Kuido

KRALENDIJK – Fundashon Mariadal schort de bezoekersregeling van het verpleeghuis Kas di Kuido op per zaterdag 4 december. De reden hiervoor is het grote aantal COVID-19 positief geteste mensen op het eiland.

De bewoners van het verpleeghuis zijn erg kwetsbaar en de ervaring wereldwijd leert dat zij zonder een COVID-19 boosterprik vatbaarder zijn voor een besmetting. Bij een eventuele uitbraak zou COVID-19 zich dan snel onder de bewoners kunnen verspreiden en kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn.

Rocargo

De intentie is om het opschorten van de bezoekuren van het verpleeghuis Kas di Kuido tot de derde week van december aanstaande te laten duren. In de tussentijd zullen bewoners van Kas di Kuido die dat willen in aanmerking komen voor een COVID-19 boosterprik.

De bewoners hebben intussen ook de griepprik ontvangen en kunnen zonder probleem thans een COVID-19 boosterprik krijgen. De bewoners van het verpleeghuis hopen met de Kerstdagen weer veilig bezoek te kunnen ontvangen.

Uitzondering

Bij eventuele medische noodzaak zal in overleg met de arts voor familie van een bewoner een uitzondering op het opschorten van de bezoekregeling worden gemaakt.

Rocargo

Video call

Familieleden van bewoners ontvangen een telefoonnummer om door middel van videocall contact te kunnen blijven onderhouden. Men kan dan bellen van 9:00 tot 10:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur. Een activiteitenbegeleider zal de oproep beantwoorden en het contact met de bewoner verzorgen. De activiteitenbegeleider is niet bevoegd om informatie te geven over een bewoner.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo