Nieuws van Bonaire

Twee nesten met zeeschildpadden uitgekomen op Bonaire

Foto door Sea Turtle Conservation Bonaire Sv Sarabi

KRALENDIJK – Deze week zijn er al twee nieuwe nesten met zeeschildpadden uitgekomen op Bonaire. Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) hield de nesten in de gaten en maakte het mooie nieuws bekend via haar eigen kanalen.

Afgelopen maandag was het raak bij Harbour Village. Middenin de nacht zag een oplettende strandwachter bewegingen in het zand en waarschuwde STCB. Maar liefst 93 pasgeboren zeeschildpadden wisten dankzij de inzet van de staf en vrijwilligers van de organisatie de zee te bereiken.

Deze donderdagochtend kwam bij Donkey Beach het tweede nest van de week uit. Zo’n 50 schildpadden kropen hier richting het water. De beschermde dieren worden waar nodig begeleid naar de zee om ze te helpen overleven.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo