Nieuws van Bonaire

Bonaire heeft nu meer besmettingen dan Curaçao

Bonaire heeft nu meer besmettingen dan Curaçao

KRALENDIJK- Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Bonaire heeft nu in absolute aantallen ruim meer Coronabesmettingen dan Curaçao, dat een acht keer grotere bevolking heeft. 

Op woensdag waren er op Curaçao 11 nieuwe besmettingen en waren er in totaal 98 actieve gevallen. Op Bonaire waren er 20 nieuwe besmettingen en 105 actieve gevallen. 

Rocargo

Dit betekent dat Bonaire Curaçao niet alleen relatief gezien, maar ook in absolute aantal heeft ingehaald. Het gaat dan zowel om het aantal nieuwe besmettingen per dag, als ook het totaal aantal actieve besmettingen. 

Bonaire kent nog steeds een zeer hoge positieve testratio, van ruim boven de 20%. Ook als het gaat om de totale besmettingen per 100.000 inwoners scoort Bonaire vele malen slechter dan het geval is op het buureiland. 

Beteugelen

Het lukt Bonaire maar niet om de meest recente uitbraak definitief te beteugelen. Hoewel er af en toe opeens veel minder positieve tests zijn, zijn er soms weer zeer grote uitschieters, net als woensdag het geval was. 

Wat nu precies het verschil verklaart tussen de situatie op Bonaire en die op Curaçao is nog steeds niet duidelijk. 

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo