Nieuws van Bonaire

MiVaBo organiseert gedichtenwedstrijd voor mensen met een beperking

MiVaBo organiseert gedichtenwedstrijd voor mensen met een beperking

KRALENDIJK – Stichting MiVaBo, die zich inzet voor de mindervalide Bonairiaan, organiseert een gedichtenwedstrijd speciaal voor mensen met een beperking.

Het leven met een beperking is een uitdaging. MiVaBo wil ervaringen van mindervaliden onder de aandacht brengen. De geïnteresseerden krijgen tot half november om hun gedicht in te zenden. Alle gedichten worden beoordeeld door een jury en de uitslag wordt bekend gemaakt op 3 december. De Internationale dag voor mensen met een beperking.

De wedstrijd wordt uitgezet omdat de stichting van mening is dat mensen met een beperking wel degelijk poëzie kunnen schrijven. Het moet dan ook gaan over hun leven met die beperking. En hoe ze dat ervaren en ermee om gaan

Vind je schrijven moeilijk en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan biedt MiVaBo een helpende hand in de vorm van een workshop.

MiVaBo is een stichting die zich inzet voor de belangen van alle bewoners van Bonaire met een beperking. De stichting werkt samen met onder andere overheden, politici, winkeliers, toeristische bedrijven en maatschappelijke organisaties in Bonaire, Curaçao, Nederland en de VS om het leven van de mindervaliden op Bonaire comfortabeler te maken.

De gedichten kun je voor 15 november mailen naar mivabonaire@gmail.com.

Rocargo
Deel dit artikel