Nieuws van Bonaire

Problemen bij Air Antilles leiden tot vluchtuitval Winair

De 11 toestellen van Air Antilles mogen voorlopig niet langer het luchtruim kiezen. Foto: ABC Online Media/Dick Drayer.

Philipsburg- De tijdelijke opschorting van de vliegvergunning van de op Guadeloupe gevestigde Air Antilles door de France burgerluchtvaart autoriteit (DGAC), heeft geleid tot het aan de grond houden van de gehele vloot van de luchtvaartmaatschappij, eigendom van zakenman Eric Koury.

Volgens de ‘Direction Générale de l’Aviation Civile’ zijn er tekortkomingen geconstateerd in het onderhoudsprogramma van de Frans-Antilliaanse Carrier. Alle vluchten tussen Guadeloupe, Martinique, Saint-Martin, Dominica en andere Caribische eilanden zijn nu geannuleerd.

Rocargo

WINAIR

De operationele problemen bij Air Antilles hebben een enorme impact op Winair, aangezien deze laatste afhankelijk is van een zogenaamde ‘gewetleasede’ vliegtuigen van Air Antilles om vluchten uit te voeren naar onder meer de ABC-eilanden en naar Haïti. Air Antilles moet nu haar onderhoudsprogramma herzien en verbeteren voordat het opnieuw kan vliegen.

Het verbeterplan moet worden goedgekeurd door DGAC, voordat Air Antilles de normale operatie kan hervatten. Air Antilles heeft op dit moment een vloot van 11 vliegtuigen, waaronder de ATR42, ATR72 en De Haviland DHC-6 ‘Twinotters’.

Winair heeft voorlopig aangekondigd in elk geval tot 7 september a.s. geen vluchten te kunnen uitvoeren met de ATR vliegtuigen van Air Antilles.

Deel dit artikelRocargoRocargo