Nieuws van Bonaire

EZ Air ontvangt eerste Saab340

EZ Air ontvangt eerste Saab340
Foto’s @ ABC Online Media – EZ Air CEO René Winkel, links gezagvoerder Timothy Vasseur en rechts Co-piloot José Zambrano

WILLEMSTAD- EZ Air heeft gisteren hun eerste grotere vliegtuig ontvangen: een Saab340B+. Het toestel kan 34 mensen vervoeren. Over twee tot drie weken komt een tweede toestel de vloot van EZ-Air versterken.

Het nieuwe vliegtuig is een flinke stap voorwaarts voor EZ Air. De Beechcraft 1900D, die tot nu toe door de luchtvaartmaatschappij wordt gebruikt, kan 18 passagiers vervoeren.

Rocargo

Volgens EZ Air CEO Rene Winkel sluit de komst van het vliegtuig een periode af met veel voorbereidend werk. “We moesten ervoor zorgen dat het vliegtuig pre-delivery-onderhoud kreeg, in ons kleurenschema werd geverfd en natuurlijk moesten onze piloten een typebevoegdsverklaring volgen”.

Het nieuwe vliegtuig zal gefaseerd in gebruik worden genomen tussen de ABC-eilanden, maar vooral ook op de routes die EZ Air naar Colombia exploiteert. De Curaçaose luchtvaartautoriteit CCAA heeft al toestemming gegeven. Dan gaat EZ Air de SAAB 340 allereerst rechtstreeks vanaf Curaçao op Medellin vliegen. Passagiers hoeven dan niet meer via Bogota te vliegen op die bestemming.

Vanwege hun omvang van 34 stoelen, werken de Saab340’s met een Cabin Attendant aan boord. Het cabine personeel kreeg enkele weken geleden een opleiding in Miami, Florida.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo