Nieuws van Bonaire

Ziekenhuis Curaçao vol, avondklok naar zeven uur

Curaçao is in rep en roer. Woensdag kwamen er 506 nieuwe besmettingen bij op een totaal aantal van 1855 uitgevoerde coronatesten. Een record volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth. De testratio is 27 procent.

Het ziekenhuis ligt vol. Het Sehos staat standby, maar er is niet genoeg personeel om hier ondersteuning te geven. Daarom is Nederland gevraagd om extra personeel te sturen.

Rocargo

Normaal gesproken heeft het CMC zestien IC plekken, daar zijn nu veertien bijgekomen en die zijn nu ook bezet. Er liggen 104 mensen in het ziekenhuis waarvan dus 33 op de Intensive Care. Van de 33 mensen is één persoon uit Bonaire.

Als extra maatregel gaat de avondklok twee uur eerder in, om 19.00 uur ’s avonds tot 4.30 uur. Alleen vitale bedrijven mogen openblijven tot 18.00 uur. Restaurants en trucki’pans mogen open tussen 14.00 uur en 18.00 uur, maar alleen voor thuisbezorging.

Deel dit artikel