Nieuws van Bonaire

Avond klok voor Bonaire en Lei Seku wordt van kracht

KRALENDIJK – Bonaire gaat van fase 5 naar fase 6. Dit heeft Gezaghebber Edison Rijna dinsdagmiddag bekend gemaakt. Deze fase 6 zal voor twee weken gelden.

Dat betekent een avondklok vanaf 18 maart. Deze is van 21.00 uur tot 4.00 uur ’s ochtends. Na 21.00 uur mag niemand op straat zijn. Instanties kunnen een ontheffing aanvragen via de website van de overheid. Daar zal morgen een formulier beschikbaar zijn.

De horeca mag niet langer alcohol verkopen. Lei seku wordt van kracht. Alcohol mag alleen nog worden verkocht in supermarkten en moet meegenomen worden naar huis. Bars en restaurants in een hotel mogen alleen aan hotelgasten alcohol verkopen.

Met deze nieuwe maatregelen hoopt de overheid het oplopende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen. Er zijn 298 mensen positief en er liggen 6 personen in het ziekenhuis. Niemand ligt op de intensive care.

Deel dit artikel