Nieuws van Bonaire

Opnieuw aangepaste Dia di Rincon viering

Na het officiële gedeelte waren diverse dansen te bewonderen. Foto: Harald Linkels
Opnieuw aangepaste Dia di Rincon viering

Kralendijk – De organisatie van Dia di Rincon, FuDeCo, heeft ook voor dit jaar moeten beslissen om de centrale viering niet op de gebruikelijke manier door te laten gaan. 

De organisatie zal in de maand april wel evenementen gaan organiseren. Die kunnen via ‘live streaming’ vanuit huis worden gevolgd. Dit betekent dat de  evenementen die direct verbonden zijn aan Dia di Rincon enigszins gewijzigd zullen worden.

De organisatie werkt aan een alternatieve programmering om de culturele activiteiten van  ‘Dia di Rincon’ dit jaar toch te kunnen vieren. Zo zal het populaire ‘kanto krioyo’ festival, waar over tradities, gewoontes en legendes gezongen wordt, dit jaar in aangepaste vorm plaatsvinden.

Dia di Rincon is een jaarlijks terugkerende cultureel evenement op 30 april dat al 32 jaar wordt georganiseerd en waar meer dan 4000 bezoekers op af komen. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen en samen te genieten van het cultureel erfgoed van Bonaire. 

Deel dit artikel