Nieuws van Bonaire

Project Clean Coast Bonaire breidt uit naar Saba

Project Clean Coast Bonaire breidt uit naar Saba

Kralendijk – Saba heeft zich aangesloten bij het initiatief voor schonere stranden en tegelijkertijd het verzamelen van data over het soort afval dat aanspoelt op de kust en het achterhalen waar het afval vandaan komt.

Clean Coast Bonaire doet dit inmiddels 2 jaar op Bonaire. Carolyn Caporusso, coördinator van Clean Coast Bonaire; “Onze inzet leidt niet alleen tot schonere stranden, maar draagt tevens bij aan het verzamelen van kennis over het soort afval dat aanspoelt op de kust van Bonaire. Meer dan negentig procent van de aangespoelde items bestaat uit plastic en polystyreen.”

Clean Coast Bonaire is een programma voor het monitoren van zwerfafval afkomstig uit de zee, in 2018 geïnitieerd door Boneiru Duradero en wordt gesteund door WWF-NL. De methode die hiervoor gebruikt wordt heet de OSPAR-methode.

Het onderzoek op Saba wordt uitgevoerd door de Saba Conservation Foundation en Dutch Caribbean Nature Alliance. Vrijwilligers op Saba verzamelden al 990 items zwerfvuil in het gebied van Cove Bay.


Lees ook:

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo