Nieuws van Bonaire

Geen sinterklaasintocht voor Bonaire

Geen sinterklaasintocht voor Bonaire
Foto: Komishon Sanikolas Bonaire.

Kralendijk – De overheid heeft besloten de sinterklaasintocht op Bonaire dit jaar niet door te laten gaan vanwege de huidige regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In plaats daarvan komt er een alternatief digitaal programma.

Zwarte Piet zal ook op Bonaire geen deel meer uitmaken van de officiële sinterklaasintochten. Dat heeft gedeputeerde Nina den Heyer van Samenleving en Zorg besproken tijdens een vergadering met de organisatoren van de jaarlijkse intocht.

Ook op Bonaire wordt al jaren gediscussieerd over de rol van Zwarte Piet tijdens het sinterklaasfeest. De zwartgekleurde Pieten worden door een deel van de bevolking als aanstootgevend en racistisch gezien. Er zijn volgens de overheid ook duidelijke aanwijzingen dat er kinderen zijn die deze periode als onprettig ervaren.

Het Bestuurscollege wil dat de aanpassingen en veranderingen op Bonaire stapsgewijs plaatsvinden. De pieten krijgen nu verschillende kleuren en de zwartgekleurde pieten worden niet meer toegestaan tijdens de officiële intochten van Sinterklaas op Bonaire.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo