Nieuws van Bonaire

Medische uitzendingen naar Aruba

zkv bonaire

Kralendijk – Het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland (ZVK) heeft op 2 februari 2020 bericht gekregen van de Raad van Bestuur van het Dr. Horacio E. Oduber Hospital (HOH) waarin bekend wordt gemaakt dat het ziekenhuis vanaf die datum weer in staat is patiënten uit het buitenland, waaronder de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba, voor electieve en spoedoperaties te ontvangen.

Aan de hand hiervan heeft het ZVK, in nauw overleg met de directie van Fundashon Mariadal, een contingentieplan opgesteld waarmee de wachtlijst van patiënten die een chirurgische ingreep in het ziekenhuis op Aruba moesten ondergaan, binnen afzienbare tijd ingehaald zal kunnen worden. 

Prioriteit zal worden gegeven aan patiënten die op het moment van de-functioneren van het HOH of al in Aruba waren of op de punt stonden naar Aruba te vertrekken voor medische zorg.  

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo