Nieuws van Bonaire

Oefenweek rampenbestrijding afgesloten met een geslaagde rampenoefening BIA

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire heeft haar opleidings- en oefenweek rampenbestrijding en crisisbeheersing afgesloten met een geslaagde rampenoefening. 

In deze rampenoefening van afgelopen dinsdag 29 oktober werd er geoefend dat een vliegtuig neerstortte bij Flamingo International Airport (BIA). Rampenbestrijding en crisisbeheersing krijgen regelmatig aandacht op Bonaire. Wettelijk bestaat de plicht om gezamenlijk opleidingen, trainingen en oefeningen te houden.

De opkomst voor de opleidings- en oefenweek was groot. Behalve het openbaar lichaam Bonaire hebben medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, brandweer, politie, de geneeskundige kolom, BIA en STINAPA deelgenomen. De deelnemers zien dit  niet puur als een plicht en doen met veel enthousiasme en inzet aan de verschillende activiteiten mee.

De heer Rob Spijkers van de gemeente Halderberge en de directie en medewerkers van Cuijpers Consultancy BV hebben ondersteund bij het organiseren, houden en evalueren van alle activiteiten. 

Wilt u meer weten over rampen en crisis? En wat u zelf moet doen? 

In de speciale crisis app Disasterprep Bonaire leest u hoe u zich op verschillende rampen kunt voorbereiden. U leest daarin ook wat het noodnummer en onze sociale media zijn. Via de app kan het OLB tijdens een ramp belangrijke berichten naar alle gebruikers sturen. Disasterprep Bonaire is te downloaden via iTunes en Google Play.

Deel dit artikel