Nieuws van Bonaire

Nieuwe perscontainers Selibon

Kralendijk – Op 17 september heeft Selibon een drietal perscontainers ontvangen.  Dit betekent de start van een verandering die Selibon als organisatie gaat maken. Selibon gaat van afvalinzamelaar naar een afvalverwerker. Hierbij zullen diverse ontwikkelingen plaats gaan vinden, zoals nu de aanschaf van perscontainers.

De perscontainer is een container speciaal voor bedrijven met grote hoeveelheid afval (restafval, karton of plastic). De perscontainer heeft een verdichting graad van 4:1 (dus het afval kan 4 keer zo klein gemaakt). Door zijn grote capaciteit wordt de ledigingsfrequentie vermindert en het zorgt voor minder ongedierte.

Materialen

In de perscontainer wordt restafval, karton en plastic geperst. De perscontainer heeft een systeem dat aangeeft wanneer het vol is en stuurt een melding naar Selibon. Op die manier weten de werknemers dat de perscontainer geleegt moet worden.

Particulieren

Particulieren kunnen gebruik blijven maken van de Plaza Medio Ambiente, Milieustation Morotin, Milieustation in Rincon, Hato, Amboina en het Afval en Verwerking centrum in Lagun.

Deel dit artikel