Nieuws van Bonaire

Het dierenasiel zit vol !

 

Kralendijk – Dierenasiel Bonaire heeft sinds 1 juli 110 niet gewilde of verlaten/gevonden honden, puppy’s , katten en kittens opgenomen !! Zij hebben de limiet van het aantal dieren dat ze aankunnen bereikt en kunnen daarom alleen dieren accepteren op afspraak. Momenteel worden er afspraken gemaakt voor september. Als gevolg van deze overweldigende instroom is de drop-off kooi (Kouchi pa Bestia) bij de achterpoort van het asiel gesloten. Als jij of iemand die je kent een dier moet afgeven of een dier vindt, bel dan het asiel op 717-4989 / 701-4989 om een afspraak maken om het dier (en) binnen te brengen. Het asiel zal proberen zo snel mogelijk hierbij te helpen.

Update sterilisatie programma

Vanaf 14 augustus heeft Animal Shelter Bonaire 346 gratis sterilisaties voor katten en honden gesponsord, een van de beste jaren tot nu toe. Maar zoals hierboven vermeld, blijft het aantal ongewenste dieren groeien. De Shelter promoot en onderwijst voortdurend over de dringende noodzaak om huisdieren te steriliseren. Je kunt op twee manieren helpen: 1) Maak al je vrienden en buren bewust van de noodzaak om hun huisdieren te steriliseren en van het gratis programma van de Shelter; 2) Steun het gratis sterilisatieprogramma met een donatie van een willekeurig bedrag, zodat zij deze broodnodige inspanning kunnen voortzetten.

Het “dierenhotel” is gesloten

Het Dierenopvang gedeelte voor mensen die op vakantie hun dieren willen onderbrengen is gesloten van 9 september tot 17 november. Vanwege de toename van het aantal dieren dat wordt gebracht naar het asiel, breiden ze het quarantainegebied uit. De bouw zal in die maanden plaatsvinden. Als je gedurende die tijd een verblijf nodig heeft, stelt de Shelter voor dat je contact opneemt met “Jellastone Pet Park” op 770-4651 om te kijken of zij wellicht over beschikbare ruimte beschikt.

Vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een cruciale rol in de werking van de Animal Shelter Bonaire. Zij hebben altijd behoefte aan vrijwilligers, vooral met het toenemende aantal dieren in residentie. Zij hebben vooral een tekort aan vrijwilligers op dinsdag en zaterdag. Als je een paar uur over hebt op die ochtenden, of elke ochtend, stuur ze dan een e-mail animalshelterbonaire@gmail.com of kom langs en ontmoet alle dankbare katten en honden die je kunt helpen !

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo