Nieuws van Bonaire

Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) gaat in gesprek met Bonairianen

 

Door Koninkrijksrelaties.Nu

Den Haag – Tweede Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) benut het zomerreces om van 18 tot 25 augustus een werkbezoek aan Bonaire te brengen.

De politica wil zich verdiepen in urgente problemen waarmee de Bonairianen kampen zoals de wijdverbreide armoede. ,,Uit rapporten weten we dat veel gezinnen waaronder alleenstaande moeders met kinderen, maar ook gepensioneerden onder de armoedegrens leven. De cijfers zijn bekend, ik wil vooral de persoonlijke verhalen van de mensen horen wat zij allemaal doen om toch de maand rond te komen”, aldus Özütok.

,,Ik wil ook kijken naar de situatie van kinderen, de zorg en het natuurbeleid. Verder wil ik een gesprek met vertegenwoordigers van de LHBTI-community om te horen waar zij tegen aanlopen. Naast afspraken met organisaties ga ik ook een spreekuur houden om burgers te ontmoeten en van ze te horen wat ik als hun volksvertegenwoordiger voor ze zou kunnen betekenen.”

Het is voor Nevin Özütok de eerste keer dat ze Bonaire bezoekt. ,,Ik kijk er zeer naar uit!”

Rocargo
Deel dit artikel

RocargoRocargo