Nieuws van Bonaire

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

Kralendijk – De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV. De heer Rijna was als aandeelhouder en bestuurder in de jaren 2010 tot 2014 betrokken bij dit bedrijf. De verdenking bestond dat het bedrijf had gebouwd en bedrijfsactiviteiten had uitgevoerd zonder de vereiste vergunningen.

Hoewel is vastgesteld dat Bon Recycling BV inderdaad niet over de benodigde vergunningen beschikte en in zoverre een strafbaar feit werd begaan, vindt er geen vervolging plaats omdat het Openbaar Lichaam Bonaire de indruk heeft laten ontstaan dat er toestemming was om zonder vergunningen te bouwen en te beginnen met de werkzaamheden. Daarom kan de heer Rijna niet verweten worden dat er gebouwd en gewerkt is zonder vergunning.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo