Nieuws van Bonaire

Bonairianen denken mee met Bestuurscollege

 

Kralendijk – Ongeveer 100 organisaties en burgers hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging van het nieuwe Bestuurscollege om ideeën voor het Bestuursprogramma 2019-2023 in te sturen.

Het BC is blij verrast door het enthousiasme van de burgers en organisaties. Veel mensen hebben de moeite genomen om hun ideeën  op te schrijven en in te sturen. Het bewijst dat ze zich verbonden voelen met het openbaar bestuur.  Het BC is niet alleen tevreden over de hoeveelheid bijdragen, maar ook over de kwaliteit ervan. De inzendingen bewijzen dat burgers en organisaties vertrouwen hebben in de bestuurders. Dat burgers en organisaties willen meedenken over hoe Bonaire zich de komende vier jaar moet ontwikkelen. Voor de welvaart en het welzijn van Bonaire is het belangrijk dat burgers en bestuurders op één lijn zitten en met elkaar samenwerken.

Het college wil alle ideeën zo goed mogelijk in het Bestuursprogramma opnemen.

De bestuurders hebben meer bijdragen ontvangen dan verwacht. Het college wil elke inzending de aandacht  geven die het verdient.  Daarom is er meer tijd nodig om de definitieve versie van het Bestuursprogramma  op te stellen. Het BC wil het definitieve regeerprogramma voor de grote vakantie aan de bevolking presenteren. De grote vakantie begint dit jaar op 8 juli..

Deel dit artikel