Nieuws van Bonaire

BC en privé sector zetten vaart achter masterplan toerisme

De Bonairiaanse deelnemers aan de conferentie bij University of Central Florida UCF.

Kralendijk – Het Bestuurscollege zet samen met de privé sector vaart achter de uitwerking van het ‘ Strategic Tourism Master Plan.’ Dat is het resultaat van de deelname van het lokale bestuur en de privé sector aan een conferentie van de University of Central Florida, UCF. De conferentie werd op 16 en 17 mei gehouden en stond onder leiding van professor Robertico Croes van het UCF.  Croes heeft in 2017 het masterplan voor het Bonairiaanse toerisme opgesteld. Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe is blij met de resultaten van de conferentie.   

Bij de conferentie zijn afspraken gemaakt hoe het plan verder wordt uitgewerkt. Ook is er gekeken hoe het BC met de privé sector kan samenwerken om te zorgen dat het plan slaagt. De deelnemers hebben gekeken naar goede voorbeelden uit de praktijk waar Bonaire iets aan heeft. Er is afgesproken dat het UCF team als dat nodig is, Bonaire voor een periode van acht  maanden helpt om het plan uit te werken. In juni van dit jaar tekent Bonaire een overeenkomst met UCF voor samenwerking.

Het masterplan uit 2017 beschrijft hoe de economie en het toerisme in de toekomst worden ontwikkeld. Als gevolg van het plan werd in mei 2018 de stuurgroep Blue Destination opgericht. In deze groep zaten vertegenwoordigers van het Tourism Corporation Bonaire, TCB, de Kamer van Koophandel, natuurorganisatie Stinapa en  Bonaire Hotel and Tourism Association, Bonhata. In oktober van vorig jaar werd Bonaire tot de eerste Blue Destination in de wereld uitgeroepen.

Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe en zijn adviseur Hennyson Thielman hebben aan de conferentie van afgelopen weekeinde deelgenomen. Interim-directeur Delno Tromp van TCB, ceo Peter Jager en voorzitter Bas Noij van Bonhata waren de andere Bonairiaanse deelnemers aan de conferentie.

Deel dit artikel