Bonaire

Nieuw park en wandelroute voor Bonaire

Foto Wild Conscience

Foto Wild Conscience

Kralendijk – De stichting Wild Conscience rondt binnenkort een project af met de overheid. Dit betekent dat Bonaire er een nieuw natuur reservaat bij heeft dat een gebied beschermt met grotten en een leefgebied is voor vleermuizen en vogels. Dit gebied ligt achter de woonwijk Sabadeco.

Rocargo

Er is een wandeling van ongeveer een uur uitgezet welke deels over de klip loopt en deels langs 13 grotten gaat. Enkele grotten zijn toegankelijk en enkele zijn afgeschermd vanwege de vleermuizen populatie.

De wandelroute is met name bedoeld voor toergidsen die binnenkort daarvoor een opleiding kunnen volgen. Op dit moment is de route nog niet geopend voor publiek maar de verwachting is dat dit in juni zal gebeuren. Bonaire.nu heeft de route proef mogen lopen en kan alvast verklappen dat dit park een aanwinst is voor het eiland.

Deel dit artikel