Nieuws van Bonaire

Gemar Bernabela rondt traject “Eleva” af

Kralendijk – Onlangs ontving Gemar Bernabela als eerste een certificaat ter afronding van zijn leerwerktraject (Eleva) bij Mangazina di Rei. Gemar is inmiddels bij Cocari in dienst genomen. De afdeling maatschappelijke ondersteuning en arbeid bij de directie Samenleving en Zorg ondersteunt zowel mensen met een beperking die willen werken als organisaties die mensen met een beperking in dienst willen nemen.

Voordat Gemar de arbeidsmarkt betrad heeft hij een intensief leer werktraining bij Mangazina di Rei gevolgd. Hier heeft hij kunnen ontdekken waar zijn talenten lagen en hoe hij, vanuit een rolstoel, zijn passie binnen een werkomgeving kon inzetten.  Bij Mangazina di Rei krijgen deelnemers de kans om op verschillende werkplekken mee te werken en zo ervaring op te doen. Door het aanleren van werknemersvaardigheden worden deelnemers klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Waar Gemar zich aanvankelijk richtte op administratieve functies bleek zijn passie toch in de zorgsector te zitten. Na een  succesvolle stageperiode bij Cocari is hem een baan aangeboden. Hier verzorgt Gemar activiteiten met die ouderen die hem sinds zijn komst omarmd hebben. Gemar ontving van Heleen Christiaan van Mangazina di Rei zijn certificaat en een aardigheidje uit handen van gedeputeerde Nina den Heyer. Mevrouw den Heyer feliciteerde Gemar Bernabela en zijn familie en benadrukte in haar toespraak dat Gemar als voorbeeld voor iedereen kan dienen.

Zoals de directeur van Directie Samenleving en Zorg, mevrouw Silvana Janga Serfilia, in haar toesprak aangaf was naast de geboden ondersteuning vanuit de unit arbeid, Mangazina di Rei en zijn werkgever met name het doorzettingsvermogen van Gemar zelf dat zijn succes heeft bepaald. Gemar heeft laten zien dat er voor iedereen mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo