Nieuws van Bonaire

Databank “camera in beeld BES”

 

In het kader van project Camera in Beeld BES, benadert het Eilandelijk Platform Criminaliteitspreventie (hierna EPC) u voor het volgende.

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’ maakt de politie gebruik van een databank, genaamd “camera in beeld BES”. Met deze databank kan de politie sneller zien waar in de buurt van een misdaad( bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Camera in beeld BES staat voor een door de politie beheerd bestand dat een overzicht biedt van de ligging en invalshoeken van beveiligingscamera’s op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Deze camerabeelden kunnen doorslaggevend zijn in het opsporen en oplossen van strafrechtelijke onderzoeken en kunnen in enkele gevallen zelfs een misdaad voorkomen.

U kunt als ondernemer een steentje bijdragen aan het gehele proces door de gebieden die door uw beveiligingscamera bewaakt worden bij ons in het besloten bestand te registreren. Dit maakt het voor de politie makkelijker en effectiever om aan de juiste camera beelden te komen na gepleegde strafbare feiten. Uitsluitend de politie heeft toegang tot deze lijst, waar zij op zeer vertrouwelijke wijze mee omgaat. De gegevens zullen nooit gedeeld worden met andere partijen of anderszins openbaar gemaakt worden.

U blijft ten alle tijden beheerder van uw systemen en levert slechts indien gevraagd beelden aan. Deze beelden kunnen tijdens het opsporen en oplossen van zaken tevens in het strafrechtelijk proces gebruikt worden.

Bijgevoegd ontvangt u een directe link naar de registratiepagina. (https://docs.google.com/…/1FAIpQLScQQpzE8J3kQYWSLY…/viewform )

 

Deel dit artikelRocargoRocargo