Nieuws van Bonaire

Eerste bezoek MSC Divina aan Bonaire

Kralendijk – Het cruiseschip “Divina” van MSC Cruises heeft voor het eerst een bezoek gebracht aan Bonaire.
Tijdens het inaugurele bezoek hebben vertegenwoordigers van de verschillende stakeholders, het OLB, Tourism Corporation Bonaire, Maduro Shipping Agency en het Havenkantoor aan boord van het schip de welkomstceremonie bijgewoond.

Aan boord werd iedereen verwelkomd door Captain Stefano die hen bedankte voor hun aanwezigheid.

Tijdens de ceremonie werden de kapitein en bemanning van het schip van harte welkom geheten door de stakeholders en werden gedenkplaten en symbolische geschenken uitgewisseld.

MSC Divina is een cruiseschip van 139,400 bruto ton en is eigendom van en wordt geëxploiteerd door MSC Cruises. Zij werd tussen 2010 en 2012 gebouwd en kreeg oorspronkelijk de naam MSC Fantastica, toen zij nog in aanbouw was. Toen zij bijna afgebouwd was op de scheepswerf werd zij door MSC omgedoopt tot Sophia Loren, om de actrice te eren.

Zij is het twaalfde schip van de MSC-vloot en was met 139.400 ton, samen met MSC Preziosa, het grootste schip. Er kunnen 3.502 passagiers in 1.539 hutten worden geaccommodeerd aangevuld met 1.388 bemanningsleden. MSC Divina werd in mei 2012 in de vaart genomen, gevolgd door haar identieke zusterschip, MSC Preziosa, in maart 2013. MSC Divina cruiset in het Caribisch gebied en de Middellandse Zee.

Deel dit artikel