Nieuws van Bonaire

Overname InselAir op losse schroeven

Intercaribbean

Door René Zwart©

Willemstad – De overname van InselAir staat op losse schroeven. interCaribbean Airways dat de restanten van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij voor een dollar zou opkopen is er ook gisteren niet in geslaagd de al eerder beloofde bankgarantie van 20 miljoen gulden te overleggen.

Rocargo

Het vliegbedrijf uit de Turks & Caicos eilanden schitterde door afwezigheid bij de zitting van de rechtbank die zich opnieuw van zijn coulante kant liet zien door de directie 9 dagen extra te gunnen om alsnog over de brug te komen. Als dat op 28 december nog niet is gebeurd  zal de rechtbank zo goed als zeker het definitieve faillissement over InselAir uitspreken. Bewindvoerder Rogier van den Heuvel  is er niet gerust op en heeft een kort geding aangespannen tegen interCaribbean. Hij stelt dat er bindende afspraken zijn over de overname. Het geding dient vrijdag.

Het zwaar verlieslijdende InselAir is anderhalf jaar geleden surseance van betaling verleend om het de gelegenheid te bieden een partner te vinden. Twee overnamekandidaten zijn tussentijds afgevallen. In strijd met de wet is in de afgelopen tijd de schuld verder opgelopen. Die bedraagt zo’n 170 miljoen gulden, verdeeld over 1.200 schuldeisers. Bij het doorgaan van de overname krijgen die elk 3.000 gulden.

Voor reizigers heeft het mislukken van de overname geen gevolgen. De paar bestemmingen die InselAir nog met haar enige F50 aanvliegt kunnen ook met andere lokale maatschappijen worden bereikt.

Deel dit artikel