Nieuws van Bonaire

Wereld Aids Dag

 

Kralendijk – Zaterdag 1 december is de 30ste keer dat Wereld Aids Dag wordt gevierd.   Het thema dit jaar is “Ken je status”.  Dit jaar heeft de Wereld Aids Dag als doel om het bewustzijn over het belang van het kennen van je status te vergroten en de drempels voor het zich te laten testen op HIV te verlagen.

Sinds de start van Wereld Aids Dag in 1988 is er veel vooruitgang geboekt en tegenwoordig kennen drie van de vier mensen die HIV hebben hun status. Maar er zijn nog veel barrières om zich te testen op HIV. Stigma en discriminatie weerhoudt mensen er nog steeds van om zich te laten testen. Veel mensen worden nog steeds pas getest wanneer ze ziek en symptomatisch zijn geworden en dus mogelijk al AIDS hebben.

Het Openbaar Lichaam Bonaire, via haar Afdeling Publieke Gezondheid, staat voor een gezonde samenleving. Voorkom de verspreiding van hiv/aids door veilig te vrijen, jezelf te laten testen en tijdig te beginnen met aidsremmers indien je geïnfecteerd bent. Een gezonde samenleving is een taak van ons allen. Je kunt je solidariteit tonen voor personen met hiv/aids, door op 1 december het rode lintje te dragen.

Bronnen: World Health Organization en UNAIDS

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo