Bonaire

Werkbezoek Prinses Beatrix aan Bonaire van start

Kralendijk – Vandaag woensdag 28 november in de namiddag is prinses Beatrix aangekomen voor een 4 daags bezoek aan Bonaire. De oud-vorstin blijft tot zaterdagavond op het eiland en heeft een vol programma.

Bonaire is, na Sint Maarten, Curaçao en Aruba, het vierde eiland dat Beatrix na haar troonsafstand bezoekt. Haar bezoek aan Bonaire is een werkbezoek, waar de aandacht uitgaat naar cultuur, natuur en jongeren.

De prinses werd verwelkomd op het vliegveld door de waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond en de gezaghebber van Bonaire. Beatrix ging meteen na aankomst naar haar hotel.

Het officiële deel van het bezoek begint donderdagmorgen in het hoofdkantoor van Stinapa, de natuurorganisatie van Bonaire die de prinses ook heeft uitgenodigd voor haar bezoek.

Op het programma van donderdag staat als eerste een bezoek aan het kantoor van Stinapa waar ze het personeel zal ontmoeten en een korte presentatie krijgt. Daarna wordt Kolegio Strea Briante bezocht. In de middag neemt de prinses deel aan een symposium van DCNA, waar Beatrix beschermvrouwe is. Vrijdag staan het Washington park en Hòfi Kultural op het programma waar ze o.a. een kunstwerk zal onthullen.

Zaterdag staat in het teken van de Junior Rangers van Stinapa. Zij gaan in debat en enkele Juniors krijgen de kans om Beatrix te ontmoeten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo