Nieuws van Bonaire

Beach Clean-Up bij Morotin

Op zaterdag 3 november, van 8:00uur tot 11:00uur, zal er een beach clean-up plaatsvinden bij Morotin.

In november is het zelfvoorzienende zeilschip New Nexus van de 4GreenFoundation weer op Bonaire. De schippers, Tjerk en Niels, doen beach clean-ups over de hele wereld samen met de lokale bevolking. Een deel van het ingezamelde plastic wordt aan boord gerecycled. Zaterdag 3 november is niet zomaar een clean-up actie; de Nederlandse kunstenares Maria Koijck zal het verzamelde zwerfvuil gebruiken om er een kunstwerk van te maken! Het plan is om een drie meter hoge flamingo te maken van het plastic afval dat verzameld is tijdens de beach clean-up.

Om dit project tot een succes te maken, is de beach clean-up georganiseerd door 4Green Foundation, STINAPA Bonaire, the STINAPA Bonaire Junior Rangers, Boneiru Duradero, A Plastic Free Bonaire, Clean Coast Bonaire, One Hour Clean Up Power, Sea Turtle Conservation Bonaire, Dive Friends Bonaire, Selibon N.V., Kolegio Kristu Bon Wardador, Scholengemeenschap Bonaire, Groningen Schoon Dankzij Mij, Bas-is Atelier.

Graag willen we iedereen uitnodigen om deel te nemen aan de beach clean-up bij Morotin (bij de windmolens) op zaterdag 3 november. We hebben uw hulp nodig om zwerfvuil te verzamelen voor het kunstwerk en om Bonaire schoon en mooi te houden!

Neem zonnebrandcrème en een hoed mee om uzelf te beschermen tegen de zon, doe goede schoenen aan, neem handschoenen mee als u deze heeft, en een fles water. Er vertrekt een bus om 8.30uur vanaf het Wilhelminaplein in Kralendijk, of ontmoet ons vanaf 8.00uur bij Morotin! 

Rocargo
Deel dit artikel