Nieuws van Bonaire

Eerste keuringsaanvraag importkeuring ontvangen

KralendijkOp 1 september heeft de directie Toezicht en Handhaving de importkeuring officieel hervat. De testfase vond tussen 15 en 31 augustus plaats. Deze testfase is inmiddels reeds afgerond. Deze week heeft de directie Toezicht & Handhaving officieel de eerste aanvraag voor een importkeuring ontvangen.

Een groot deel van het vlees op Bonaire wordt geïmporteerd. Ook Bonaire is niet immuun voor misstanden in de vleesindustrie uit de exportlanden. Het Openbaar Lichaam Bonaire wil ervoor zorgen dat ondeugdelijk vlees niet bij de consument terecht komt.

De directie Toezicht en Handhaving is onder andere belast met de controle en inspectie op de voedselveiligheid. Dit geldt o.a. ook voor importgoederen van dierlijke oorsprong. Deze producten dienen te voldoen aan de wettelijke voorwaarden. Samen met de douane verrichten zij controles om te voorkomen dat onveilige producten Bonaire binnenkomen. Zo werkt de overheid aan de borging van de Voedselveiligheid.

Alle aanvragen en verzoeken omtrent de importkeuring kunnen gemaild worden naar importkeuring@bonairegov.com. De directie Toezicht en Handhaving heeft een stroomschema “importkeuring” opgesteld waarop het gehele keuringsproces is weergegeven. Voor het ontvangen van een schema importkeuring kunt u mailen naar info@bonairegov.com

Deel dit artikel