Nieuws van Bonaire

Nationale Ombudsman stelt ezelopvang Bonaire veilig

Nationale Ombudsman maakt zich sterk voor ezelopvang | Foto RZ

  • 4

Nationale Ombudsman maakt zich sterk voor ezelopvang | Foto RZ

René Zwart©

Den Haag – Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen is er aan te pas moeten komen om gedaan te krijgen dat het Bestuurscollege van Bonaire weer betaalt voor de opvang van zieke, gewonde en verweesde ezels.

Enkele jaren geleden stopte het eilandbestuur onverwacht met de financiële steun aan de opvang. ,,Dat was vreemd, want er zijn veel (loslopende) ezels op het eiland en die kunnen gevaarlijk zijn voor het verkeer of de gezondheid”, aldus de Ombudsman bij wie de beheerder van de ezelopvang  een klacht indiende nadat het BC eerst niet reageerde op zijn brieven en vervolgens de beloften aan hem niet nakwam.

Van Zutphen deed dezelfde ervaring op: ook hij werd aan het lijntje gehouden. Al met al is hij bijna 2,5 jaar met het dossier bezig geweest om een oplossing af te dwingen. Die is er nu: de eilandelijke overheid betaalt weer voor de opvang. Lees hier het verslag van de Ombudsman.

 

Deel dit artikel