Nieuws van Bonaire

Oplevering uitbreiding Liseo Boneriano

Archieffoto van het Liseo Boneriano
Liseo Boneriano

De leerlingen van het Liseo Boneriano bij hun nieuwe schoolgebouw.

Het bouwproject ‘Uitbreiding Liseo Boneriano’ in de Bonaireaanse wijk Hato is opgeleverd. De Scholengemeenschap Bonaire neemt het nieuwe gebouw volgend schooljaar in gebruik.

In totaal zullen zo’n 480 mavo, havo en vwo leerlingen onderwijs krijgen aan de Kaya Amsterdam. Een leerling vanuit de leerlingenraad (vwo en havo) van het Liseo Boneriano meldde de mavisten ook graag te verwelkomen. De drie onderwijsniveaus zullen meer gezamenlijk kunnen ondernemen en zullen elkaar op een goede manier kunnen beïnvloeden.

Het motto ‘Preparing students for success in a changing world’ kan met het nieuwe gebouw nog beter waar worden gemaakt. Bijvoorbeeld door projectmatig onderwijs te verzorgen en presentaties op het middenterrein te houden dat onder andere hiervoor gebouwd is (met overkapping).

Het nieuwe gebouw bevat ook een ‘open leer centrum’ waar leerlingen rustig aan hun werk kunnen op gepaste momenten. De heer Reynolds (Nolly) Oleana, hoofd Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij RCN, was enthousiast nadat hij het gebouw had bekeken: ‘Een gebouw in Caribische kleuren met een fantastische uitstraling. De gedeputeerde Edsel Cecilia voegde hieraan toe: ‘Ik ben zeer enthousiast over het nieuwe schoolgebouw. Als bestuursleden hopen we dat de leerlingen goed gebruik maken van het schoolgebouw en dat het een plek zal zijn waar kennis verworven zal worden, waar er samengewerkt zal worden en de toekomst van morgen zal inspireren!’

De realisatie van dit bouwproject is onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Bonaire.

Dit plan wordt door het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gezamenlijk gefinancierd. Het ontwerp is van de architecten combinatie Jacobs Architekten uit Bonaire en Atelier PRO uit Nederland. De uitbreiding van het Liseo Boneriano is gerealiseerd door de aannemer VOF Haafkes te Bonaire.

Rijksvastgoedbedrijf zal in de komende jaren namens het Openbaar Lichaam Bonaire en OCW nog de Pelikaanschool en de Kolegio Kristu Bon Wardador renoveren en bouwprojecten uitvoeren voor de secties vmbo, mbo en PrO van de Scholen Gemeenschap Bonaire aan de Kaya Frater Odulfinus.Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo