Bonaire

Van den Tweel over zijn foundation: ‘We kunnen beginnen’

Nijkerk – Het is inderdaad supermarkteigenaar Gerard van den Tweel die achter het nieuwe goededoelenfonds zit waarover deze site eerder berichtte.

Fondsenwerving.nl maakte vorige week de komst van een nieuw fonds bekend zonder de identiteit van de initiatiefnemer prijs te geven, maar alle aanwijzingen wezen in de richting van de Nijkerkse ondernemer die onder meer supermarkten heeft op Bonaire, Curaçao, Aruba en in Suriname.

Rocargo

,,Het fonds is in opbouw. We hebben de vergunning van het ministerie binnen en er zijn afspraken gemaakt met de fiscus. Het bestuur en de Raad van Toezicht zijn benoemd dus we kunnen beginnen “, aldus Van den Tweel naar wie het fonds is vernoemd: Van den Tweel Foundation.

Over de aanleiding zegt hij: ,,Ik ben dit jaar vijftig jaar actief als ondernemer. Bij de viering zullen we, net als bij het honderdjarig bestaan van het bedrijf, donaties krijgen. Die storten we allemaal in het fonds. Ik denk dat het al gauw in de richting van de honderdduizend euro gaat.” Voor de startperiode heeft de familie Van den Tweel alvast dertigduizend euro gefourneerd. ,,Wij beginnen bescheiden.”

Goede doelen die zich in het werkgebied van de Van den Tweel-groep bevinden komen in aanmerking voor een schenking dus ook de ABC-eilanden. Het gaat om initiatieven, activiteiten en projecten op het terrein van de bevordering van de maatschappelijke ontwikkeling en het welzijn, alsook op andere terreinen zoals kunst, cultuur, theater, media, onderwijs, wetenschap en jeugd- en ouderenzorg, meldt de zojuist gelanceerde website www.vandentweelfoundation.nl.

Voor de oprichting van het fonds stond Van den Tweel al bekend om zijn gulheid bij het ondersteunen van bijzondere projecten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo