Bonaire

Eerste Sunwing-vlucht feestelijk onthaald op Flamingo International Airport

Kralendijk (18 December 2017) – De eerste rechtstreekse vlucht van Sunwing, de Canadese luchtvaartmaatschappij, van Toronto naar Bonaire, is zondagmiddag veilig geland op Flamingo International Airport, met aan boord ruim 150 Canadese toeristen. De passagiers werden op de luchthaven feestelijk onthaald door de medewerkers van Tourism Corporation Bonaire met muziek, een tas met informatie en een welkomsthapje.

Rocargo

Voor de bemanningsleden was er een speciale ontvangst in restaurant ‘Techno Bar’ en zij werden toegesproken door gedeputeerde Hubert Martis en directeur van Tourism Corporation Bonaire (TCB), Maurice Adriaens.

“Wij zijn als overheid blij met de komst van Sunwing”, verzekerde gedeputeerde Martis, captain Chris Lewis en zijn 6-koppige bemanning. Martis: “In de afgelopen periode hebben wij veel problemen gekend met de airlift van en naar het eiland. Daarom zijn wij blij dat Sunwing op het eiland is. Het is een grote aanwinst voor het eiland. Dit betekent dat wij langzamerhand uit de impasse op airliftgebied kruipen,”.

Volgens Toerismedirecteur van TCB, Maurice Adriaens, zijn de vluchten nu al een groot succes. Sunwing gaat de komende 22 weken wekelijks vliegen tussen Toronto en Bonaire met een vliegtuig Boeing 737-800 met een stoelencapaciteit van 189 stoelen. Sunwing denkt nu al aan het uitbreiden van het aantal vluchten naar twee vluchten per week vanuit Canada in de toekomst, kondigde Maurice Adriaens aan. Dat betekent een uitbreiding naar bijna 400 stoelen per week voor Bonaire.

Adriaens hoopt dat het eiland daar ook klaar voor is. Adriaens: “Wij weten dat vanaf Kerst de vluchten een 100% bezetting kennen. Normaal ontvangen wij vliegtuigen met rond de 130 passagiers, maar nu wordt dat aantal verdubbeld. Dat betekent dat meer bagage afgehandeld dient te worden, er dient busvervoer te zijn naar hotels etc.”

Adriaens bedankte vooral Plaza Beach Resort Bonaire die het project heeft getrokken. Maar ook andere resorts zoals Eden Beach Resort, Delfins Resort. Divi FlamingoResort en Buddy Dive Resort hebben een bijdrage geleverd om deze vlucht mogelijk te maken.

Voor de bemanning had TCB ook een verrassing in petto. Zij werden door TCB benoemd tot bijzondere ‘ambassadeurs’ van het eiland. Zij kregen de bijbehorende medaille omgehangen door gedeputeerde Hubert Martis.

TCB wilt een dank geven aan Mr. Salt man van Sea Salt Bonaire en Cadushy Distillery voor hun contributie.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo