Bonaire

Goede start voor 800 nieuwe bomen

Kralendijk – Afgelopen weekend vond de vijfde boomplantdag van de stichting Echo plaats. Op deze dag werden 800 bomen geplant in het nationale park. Vijftien vrijwilligers staken een handje uit tijdens deze boomplantdag. Omdat het die dag regende, hadden de bomen een goed begin.

Voor de rest van dit regenseizoen zijn meer boomplantdagen gepland. Echo plant inheemse bomen om bij te dragen aan het herstel van het droge bos op ons eiland. Inheemse vogels, zoals de Lora (de geelgeschouderde Amazone-papegaai), en andere dieren hebben hier voordeel van omdat ze zo meer voedsel en een betere leefomgeving krijgen. De bomen worden geplant in verschillende omheinde gebieden op Bonaire.

Dit is een project in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire en gefinancierd met de natuurgelden van het Rijk. Het doel van het project is om tien omheinde gebieden van één hectare aan te leggen met in totaal ongeveer 20.000 aangeplante bomen.

Echo heeft al zeven van deze gebieden omheind en zal de komende maanden meer bomen planten. Deze boomplantdag was de laatste voor het jaar 2017. De volgende boomplantdag is op 13 januari 2018.

Meer informatie over deze boomplantdag vindt u op de Facebook-paginas van Echo (www.facebook.com/EchoBonaire.org) en van Nos ta Biba di Naturalesa @NTBDN

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo