Bonaire

Voorlichtingsbijeenkomst horeca

Op donderdag 26 oktober 2017 houdt de Arbeidsinspectie een informatieavond voor horecabedrijven. De informatieavond is bedoeld om werkgevers en werknemers te informeren over het inspectieproject ‘Horeca’. Naast een inleiding door de Arbeidsinspectie zullen deskundigen een bijdrage leveren rondom brandveiligheid en fysieke belasting in de horeca.

Het inspectieproject ‘Horeca’ wordt vanaf november 2017 uitgevoerd in Caribisch Nederland en loopt door tot 1 mei 2018. De Arbeidsinspectie ziet er op toe of de regels rondom arbeid worden nageleefd. Allereerst gaat het om de Arbeidsveiligheidswet BES. De Arbeidsveiligheidswet BES stelt regels rondom veilig en gezond werken. Daarnaast spelen ook de werk- en rusttijden een belangrijke rol, deze zijn vastgesteld in de Arbeidswet 2000 BES. De Arbeidsinspectie houdt verder toezicht op de Wet minimum loon BES, de Wet arbeid vreemdelingen BES en de Vakantiewet BES.

De bijeenkomst vindt plaats bij het Courtyard Marriot Bonaire. Inloop is vanaf 18.00 uur. Het inhoudelijk deel start om 18.30 uur precies en eindigt om 20.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. De horecabedrijven die bij de Arbeidsinspectie bekend zijn, hebben een uitnodiging ontvangen. Ook vertegenwoordigers van andere horecabedrijven zijn van harte welkom.

Om de informatieavond goed te organiseren is aanmelding noodzakelijk. Men kan zich als deelnemer tot uiterlijk maandag 23 oktober opgeven via Arbeidsinspectie@RijksdienstCN.com of via telefoonnummer 715-8888.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo