Bonaire

WeConnect op Bonaire

De educatieve Stichting WeConnect brengt een werkbezoek aan Bonaire. Initiatiefnemers Tanja Fraai en Mike Ho-Sam-Sooi zijn vanaf 16 oktober een week op het eiland om diverse projecten met en voor studenten en young professionals te realiseren.

WeConnect heeft als doel Antilliaanse en Arubaanse studenten in Nederland te ondersteunen. De Stichting richt zich op instroom, doorstroom en uitstroom van de jongeren; een zachte landing na aankomst in Nederland, empowerment projecten tijdens de studie en hulp bij terugkeer naar een van de eilanden om er te gaan werken.

Recruitment
Voor die laatste activiteit heeft WeConnect een recruitmentteam samengesteld waar HR manager Judith Brekelmans het aanspreekpunt van is op Bonaire. “Het is essentieel een goede lokale linking-pin te hebben die de relatie met werkgevers onderhoudt en inzicht heeft in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.” Legt WeConnect manager Tanja Fraai uit. Met Brekelmans heeft WeConnect onder meer de werving en selectie verzorgd voor het TOP Traineeship op Bonaire, een project van het Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties.

Educatie
Een van de projecten van WeConnect was het filmen van eerste en tweedejaars studenten uit Bonaire, Curaçao, Aruba en Sint Maarten in Nederland. De MBO, HBO en WO studenten vertelden openhartig waarom de studie soms het eerste jaar niet lukte, hoe het beviel om op kamers te wonen en gaven tips & tricks. Dat materiaal is gemonteerd en biedt WeConnect aan als voorlichtingsmateriaal aan de Scholen Gemeenschap Bonaire (SGB). “Deze peer-to-peer overdracht is een uitstekende communicatietool; doel is de volgende lichting studenten nóg beter voor te bereiden op de toekomst.” Zegt Tanja Fraai.

Meet & Greet
Op 18 oktober organiseert WeConnect een meet & greet voor werkgevers zowel van de overheid als uit het bedrijfsleven. Na een korte presentatie van de activiteiten van de stichting wordt vooral werkgevers gevraagd waar zij behoefte aan hebben als het gaat om ‘eigen’ MBO, HBO en WO talent dat is opgeleid in Nederland. Op 4 november houdt WeConnect de meet-up ‘WeConnect Works’ in Den Haag waar werkgevers zich kunnen presenteren en studenten & young professionals ontmoeten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo