Bonaire

Viering wereld toerisme dag ‘Duurzaam Toerisme’

Kralendijk (26 september 2017) – Vandaag 27 september, viert de toeristenindustrie, “Wereld Toerisme Dag” met als  thema duurzaam toerisme zoals bepaald door de Wereldtoerisme-organisatie (UNTWO).

Dit is een dag om na te denken over de voortdurende vooruitgang die Bonaire heeft ervaren en nog steeds ervaart met betrekking tot toerisme. Deze industrie heeft een enorme impact op ons dagelijks leven; van de ontwikkelingen in de bouw, onze inzet voor het behoud en de instandhouding van onze natuurlijke hulpbronnen, van de creatie van arbeid tot de impact op onze cultuur. Het is de verantwoordelijkheid van onze bevolking op Bonaire om duurzame praktijken na te streven die een balans zoeken tussen toekomstige sociale, ecologische en economische ontwikkeling en de effecten hiervan op het milieu, de cultuur, de gemeenschap en de industrie.

Taleb Rifai secretaris-generaal van UNTWO zegt; “Wees de verandering die u wilt zien in de wereld”. U kunt een ambassadeur worden voor een betere toekomst. Op deze wereld toerisme dag, bedenk wanneer u reist, ongeacht waar u reist het belang van: respect voor de cultuur, de natuur en uw host.”

Op het gebied van duurzame toerisme praktijken moet er respect zijn voor de authenticiteit van Bonaire, behoud van de lokale waarden en het cultureel erfgoed en onze bijdragen aan tolerantie en begrip. Naast het stimuleren van economische ontwikkelingen op lange termijn en doelstellingen zoals armoedebestrijding, inkomensmogelijkheden, sociaal economische ontwikkelingen en werkgelegenheid. Duurzaam toerisme vereist betrokken stakeholders en krachtige deelname van de regering en vereist constant leiderschap en het bewustzijn van duurzame praktijken van degenen die het eiland bezoeken en zal leiden tot tevredenheid van onze toeristen door het geven van een betekenisvolle belevingen tijdens hun bezoek.

“Bonaire is altijd op de voorgrond geweest van natuurbescherming en de instandhouding en het streven om één van de meest  eco-vriendelijke topbestemming in het Caribisch gebied te worden. We streven naar het bereiken van dit doel door bij onze ontwikkeling van de sektor een zo laag mogelijke impact te hebben op het milieu en de lokale cultuur. Hiermee focussen we op de toekomstige generatie en op het creëren van werkgelegenheid voor de lokale bevolking” zei directeur van TCB, dhr. Maurice Adriaens.

Om aandacht te schenken aan het thema duurzaam toerisme, organiseert Tourism Corporation Bonaire (TCB) op 26 oktober, samen met Selibon en het Ministerie van Economishe Zaken (NL) een conferentie genaamd “Bonaire the green destination” .

TCB wil onze toerisme-partners, stakeholders en degenen die in de toerismesector werken feliciteren op deze Wereld Toerisme Dag voor hun voortdurende inspanningen, inzet en toewijding aan onze industrie.

Deel dit artikel