Bonaire

Wonderbare onderwaterwereld TWR in de steigers

Door Harald Linkels

Kralendijk- Wie dezer dagen voorbij de Trans World Radio studio rijdt bij de rotonde aan de Kaya Gob Debrot zal niet ongaan zijn dat de populaire muurschildering op de gevel van de studio inmiddels is overgeschilderd met witte grondverf. Het schilderij met de rifvissen en de bijbeltekst bij de rotonde is al jaren een bekend punt op Bonaire. Was het eerste plan om er een walvis muur te maken, uiteindelijk ontwierp en schilderde artiest Paul Gallo het schilderij met de onderwaterwereld. De afgebeelde koraalduivel deed indertijd wel sommige wenkbrauwen fronzen, want die was hier toen nog niet waargenomen.

Bernard Oosterhoff, directeur van TWR Bonaire zegt dat het radiostation wel wat moest ondernemen. “De kleuren van het schilderij zijn zo verbleekt, dat we al jaren vinden dat er iets gebeuren moet”, zegt Oosterhoff.

Volgens Oosterhof valt een nieuwe wandschildering samen met een nieuwe fase voor TWR; na vier jaren hard werken zegt de religieuze zender in januari 2018 het zendvermogen van de radiozender bij de zoutpannen zodanig uit te hebben gebreid, het bereik van de zender wordt verdubbeld. “Potentieel bereiken we dan honderd miljoen mensen, wonend in Colombia, Cuba, Venezuela en Noord en Centraal Brazilie. Dit is een bijzonder moment dat we zullen vieren. En de nieuwe muurschildering is alvast een mooi zichtbaar begin hiervan”, aldus een enthousiaste Oosterhoff.

Oosterhoff zegt dat de zo geliefde visjes ook weer terugkomen op de voorkant van het studiogebouw. “Ja,op een nieuwe manier, maar er zal de komende weken weer een wonderbare onderwaterwereld geschilderd worden”, aldus de TWR directeur. “En met het Bijbelvers uit Psalm 107 blijven we wijzen op de Schepper die dit allemaal zo wonderbaar heeft geschapen; ditmaal ook in het Papiamentu”, aldus Oosterhoff.

 

Deel dit artikel