Bonaire

Strafzaak tegen douanier afgedaan met werkstraf

De Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) BES heeft in het onderzoek “Fronttone” de strafzaak tegen de douanier C.F. onder voorwaarden geseponeerd. Deze voorwaarden zijn: geen nieuwe strafbare feiten plegen binnen de proeftijd van 2 jaar en het verrichten van een werkstraf van 50 uren.

Het onderzoek “Fronttone” van de Rijksrecherche zag op de invoer van een aantal beschermde papagaaien. Hierbij zou door de eigenaar van de papagaaien een valse factuur zijn opgemaakt, om de waarde van de te betalen Algemene Bestedingsbelasting (ABB) te drukken. Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie was C.F. er van op de hoogte dat de factuur valselijk was opgemaakt en heeft hij niettemin niet ingegrepen toen de vogels op die valse factuur op Bonaire werden ingevoerd.

De reden waarom het Openbaar Ministerie ervoor heeft gekozen de zaak niet voor de rechter te brengen maar onder voorwaarden te seponeren is dat het strafbare feit weliswaar vrij recent ter kennis van het OM is gekomen maar al in 2011 is gepleegd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo