Politie & Justitie

Gijzeling 2 getuigen verlengd met 12 dagen

De Rechter-commissaris op Bonaire heeft vandaag de twee gegijzelde getuigen in de zaak “Alapaha” weer gehoord. Zij weigerden verleden week als getuigen van een moord op 1 maart 2017 in de Kaya Korsou vragen te beantwoorden. Vandaag werden zij wederom door de RC gehoord en wederom weigerden zij om antwoorden te geven op vragen van de RC. Dit was voor de RC reden om de gijzeling te verlengen. Ditmaal met 12 dagen.
Het gijzelen van getuigen is een zeldzaamheid. Dat de RC in deze zaak heeft besloten om tot verlenging van de gijzeling over te gaan, geeft aan hoe belangrijk het in deze zaak is dat getuigen volledig meewerken aan het onderzoek van de politie. Getuigen, anders dan verdachten, zijn verplicht antwoord te geven op vragen tijdens een onderzoek.

Deel dit artikel